40 درصد جمعیت شهرستان سراوان بیکار هستند/ سراوان در پنج سال آینده با بحران بی آبی مواجه است

فرماندار سراوان با بیان اینکه 40 درصد جمعیت شهرستان سراوان بیکار می باشند از بحران بی آبی تا 5 سال آینده خبر داد.
شهرستان سراوان در شرق سیستان و بلوچستان با دارا بودن ظرفیت های قابل توجه در زمینه های مختلف طبیعی( معادن، کشاوزی و..)، میراث فرهنگی و گردشگری، مرز و تجارت و بخصوص ظرفیت انسانی، دارای 40 درصد جمیعت بیکار می باشد که آماری بسیار نگران کننده است.

این شهرستان کمترین زیرساخت های توسعه شهری و فضای سبز در سیستان و بلوچستان را داراست از طرفی با بحران های طبیعی از قبیل بحران بی آبی و مشکلات عدیده دیگری مواجه است بطوریکه یکی از منتقدترین مردم استان نسبت به وضعیت موجود را داراست و خروج این شهرستان فرهنگی از این مشکلات بزرگ، توجه و عنایت ویژه مسوولان عالی رتبه استانی و کشوری را می طلبد.

فرماندار: سیاست دولت، دولتی کردن امر اشتغال نیست
فرماندار شهرستان سراوان در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار بلوچ پرس گفت: اصل 44 قانون اساسی تصریح بر این دارد که در هر جامعه بخش خصوصی امر سرمایه گذاری و تولید را مدیریت کند.
درویش نارویی افزود: اساسا تصدی گری دولت در بخش سرمایه گذاری و تولید برداشته شده است و این رویکرد در تمام دنیا حاکم است.
وی تصریح کرد: محور مردم هستند و باید مردم استقبال کنند، متاسفانه نگاه و انتظاری وجود دارد که دولت در حوزه های اشتغالزایی و تاسیس کارخانجات و.. ورود پیدا کند اما درحال حاضر دولت در این زمینه تصدی گری نمی کنند چراکه مقرون به صرفه نیست و ماندگاری ندارد بلکه مردم باید ورود پیدا کنند که در این راستا تسهیلات ویژه ای هم از منابع مختلف وجود دارد که به متقاضیان پرداخت می شود.

* سرمایه داران بومی تمایلی برای سرمایه گذاری ندارند/ نگاه سرمایه داران سراوانی متوجه توسعه شهر خود باشد
نارویی با بیان اینکه سراوان از لحاظ سرمایه گذاری و وجود توانمندی های مالی دارای برجستگی خاصی می باشد، اظهار داشت: ما در شهرستان سراوان افراد متمکن سرمایه داری داریم که فقط می طلبد نگاه شان به امر سرمایه گذاری و تولید معطوف شود و هیچ نیازی به استفاده از تسهیلات دولتی ندارند.

وی افزود: جلسات متعددی با دستگاه های متولی اقتصاد و سرمایه داران محلی برگزار کردیم تا از پتانسیل های سرمایه گذاری در سراوان استفاده شود.

وی ادامه داد: اما متاسفانه خلاء ملموسی که مشاهده می شود عدم تمایل و ورود سرمایه گذاران بومی و محلی در امر سرمایه گذاری در شهرستان سراوان است و بیشتر سرمایه خود را به چابهار یا حتی شهرهای بزرگ کشور و در کارهایی معمولی که اشتغالی در پی ندارند، می برند.

فرماندار خطاب به سرمایه داران سراوانی توصیه کرد: باید نگاه، نگاه توسعه ای برای شهر و منطقه خود باشد چراکه معمولا سرمایه تان از راه های مختلف و از همین شهرستان کسب شده است.

* آن سوی مرز بازار هدف قابل توجهی برای کالاهای ایرانی وجود دارد
نماینده عالی دولت در شهرستان سراوان اظهار کرد: جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر ساکن در شهرهای همجوار کشور پاکستان با سراوان در آن سوی مرز، بازار هدف قابل توجهی برای بسیاری از کالاهای ایرانی بوجود آورده است بصورتیکه روزانه از طریق بازارچه های مرزی جالق و کوهک شهرستان ده ها کامیون کالاهای ایرانی به مقصد جمعیت هدف در آنطرف مرز حمل می شود.

فرماندار اضافه کرد: اما تمامی کالاهای صادراتی از طریق این بازارچه ها از عمق کشور می باشد و هیچ کدام در شهرستان سراوان تولید نمی شود درصورتیکه می تواند این کالاها در خود شهرستان با سرمایه گذاری مردم تولید شود و این بازار را بدست گرفت که دارای مزایایی از قبیل رونق تجارت قانونمند، سازماندهی بحث قاچاق، تولید اشتغال و همچنبن از این طریق سرمایه سرمایه گذاران بومی ارزش افزوده پیدا می کند.

نارویی بااشاره به پتانسیل موجود در بازارچه های مرزی جالق و کوهک شهرستان سراوان گفت: اکنون بازارچه های مرزی شهرستان فعال هستند اما از آنها بخوبی استفاده نمی شود چراکه سرمایه داران ما ورود پیدا نمی کنند و بیشتر دنبال کارهای زیرزمینی و عمدتا قاچاق و باسود روزافزون و قابل توجه هستند و اکثرا پاکستانی ها و افغانی ها اصل جریان فعال در بازارچه های مرزی می باشند که این امر قابل تامل است چراکه هدف از ایجاد بازارچه در نقاط صفر مرزی تحول در تجارت و بازرگانی مردم و سرمایه داران بومی است.

* لزوم استفاده از الگوهای نوین کشاورزی جهت صرفه جویی در منابع آبی و افزایش بهره وری/ عدم تمایل کشاورزان به الگوهای نوین کشاورزی
فرماندار سراوان گفت: کشاورزی یکی از پتانسیل های سرمایه گذاری و تولید اشتغال در حد وسیع شهرستان می باشد و دولت اعتبارات کلانی برای اجرای طرح های نوین و افزایش راندمان و بهره وری در تولید کشاورزی اختصاص داده است اما متاسفانه بدلیل اینکه کشاورزان ما مدل کشاورزی سنتی و قدیمی را دنبال کرده اند و همچنان بر روند سنتی خود اصرار دارند، خیلی از طرح های نوین استقبال نمی کنند.

نارویی ادامه داد: این درحالی است که برای اجرای طرح های نوین کشاورزی، کشاورزان فقط 15 درصد هزینه ها را متقبل می شوند و 85 درصد هزینه ها توسط دولت پرداخت می شود و همچنین استفاده از این طرح ها تا به هر میزان که عدد هم تعریف شده نیست، قابل استفاده است و دولت این آمادگی را دارد هزینه های آن را پرداخت کند.

وی خاطر نشان کرد: تغییر روش سنتی کشاورزی به روش های نوین دارای چندین مزیت ازجمله صرفه جویی و مدیریت در منابع آبی می شود ضمن اینکه ما در یک شرایط بسیار بحرانی از لحاظ منابع آب زیرزمینی قرار داریم، و همچنین موجب بالا رفتن راندمان می شود که ضروریست الگوهای کاشت تغییر کند و این امر خود باعث رونق کشاورزی می شود و اشتغال در سطح وسیع را بدنبال خواهد داشت.

وی با بیان اقدامات انجام شده در حوزه کشاورزی و دامپروری گفت: راه اندازی چندین مرغداری توسط بخش خصوصی، واردات دام چنانکه از اول سال تاکنون بیش از شش هزار راس دام سنگین از طریق پایانه های مرزی شهرستان وارد کشور شده است و این روند همچنان ادامه دارد، همچنین در حوزه کشاورزی واگذاری چندین گلخانه را داشتیم و اقدامات بزرگ و کوچک دیگر که در دست انجام داریم.

نارویی افزود: صندوق امید و کار آفرینی شهرستان اعتبارات بدون سقف دارد و هرچقدر کارآفرینان تمایل به تولید اشتغال داشته باشند دولت آمادگی دارد تسهیلات بدون بهره با کارمزد 4 درصد به آنها پرداخت کند.

وی ادامه داد: پارسال بیش از یک میلیارد تومان در این حوزه پرداخت شده است و پیش بینی می شود امسال چیزی بالغ بر 2 میلیارد تومان به متقاضیان که وارد حوزه کارافرینی شده اند از امکانات صندوق امید و کارآفرینی استفاده کنند، کارهای کوچک تولیدی که بیشتر در حوزه بخش خدمات و شرکت های تعاونی هستند، همچنین سایر بانک های این آمادگی را دارند برای طرح های بزرگ تسهیلات ارائه کنند.

* 40 درصد جمعیت شهرستان سراوان بیکار هستند/ معیشت مردم سراوان از قاچاق تامین می شود
فرماندار شهرستان مرزی سراوان اذعان کرد: سازمان های مسئول و مرجع آمار، از آمار 40 درصدی بیکاری در سراوان خبر می دهند که بیشتر جوانان را شامل می شود و رقمی بسیار نگران کننده است.

نارویی اضافه کرد: البته بیکار مطلق به معنای عامیانه در سراوان کم داریم بلکه بیکار به افرادی اطلاق می شود که شغل قانونی و پایدار ندارند و بیمه نیستند.

وی ادامه داد: بدلیل اینکه حوزه قاچاق در سراوان فعال است اکثر بیکاران به این سمت و سو سوق پیدا کرده اند و درواقع در شرایط حاضر معیشت مردم از محل قاچاق تامین می شود.

* استاندار سیستان و بلوچستان نگاه ویژه به سراوان دارد
نارویی در پاسخ به سوال خبرنگار بلوچ پرس مبنی بر جایگاه شهرستان سراوان در برنامه توسعه استان گفت: استاندار محترم بدلیل درحاشیه بودن شهرستان همواره توجه خاصی به سراوان داشته است و در هرجلسه ای که با ایشان داشته ایم دغدغه انجام کاری بزرگ برای سراوان جهت بیرون رفت شهرستان از بن بست را داشته است.

وی افزود: براساس پیگیری های شهرستانی و برنامه توسعه ای استاندار چند کاربزرگ برای سراوان در دست اقدام است از قبیل فعال سازی پایانه مرزی کوهک که 70 درصد مراحل اداری آن تمام شده است که این پایانه شهرستان سراوان را از یک طرف با کشور پاکستان و ازطرفی دیگر با محور توسعه ای چابهار – میلک زابل و افغانستان متصل کرده و بنوعی از بن بست خارج می کند، این پروژه بزرگی است و نیاز به زمان و پیگیری دارد.

* باتوجه به شرایط موجود سراوان در پنج سال آینده با بحران بی آبی مواجه است
فرماندار از احداث سد ماشکید سفلی بعنوان اقدام مهم دیگر استاندار برای سراوان سخن به میان آورد و گفت: باتوجه به خشکسالی های اخیر که باعث تحلیل رفتن سفره های آب زیرزمینی شده است بطوریکه شهرستان سراوان برطبق نظر کارشناسان مربوطه، تا 5 آینده با بحران بی آبی مواجه است و تنها راه نجات شهرستان از این بحران مهار آب بارش های فصلی می باشد.

وی افزود: آب های حاصل از بارش فصلی بعلت بالا بودن سنگ کف و شیب رودخانه ها به خارج از مرز هدایت می شود و باتوجه به مشکل کم آبی با پیگیری های شهرستانی و عنایت ویژه استاندار درصدد عملیاتی کردن سد ماشکید سفلی هستیم.

نارویی اضافه کرد: سد ماشکید سفلی دارای ظرفیت صد میلیون متر مکعب می باشد و نسبت به سد ماشکید علیا در شهرستان سیب و سوران آورد بیشتری دارد که مراحل مطالعاتی این سد تمام شده ، پیگیری ها و مراحل اداری آن در دولت به نتیجه رسیده و با پیگیری های استاندار محترم در آستانه عملیاتی شدن است و بناست با حضور استاندار و توسط ایشان کلنگ آن زده شود و این پروژه از طرح های بزرگی خواهد بود که در آینده سراوان در بخش کشاورزی و حتی می تواند در تامین آب شرب شهروندان نقش ایفا کند و موجب تحول در توسعه شهرستان شود.

* سوخت بر سر سفره مرزنشیان
نماینده عالی دولت در شهرستان سراوان تجارت قانونمند سوخت برای مرزنشینان را بعنوان سومین طرح بزرگ توسعه‌ ای استاندار برای سراوان عنوان کرد و گفت: در این طرح که استاندار قویا آن را پیگیری می کنند تمامی شهروندان مرزنشینی که در حدفاصل 20 کیلومتری مرز قرار دارند که دارای جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر هستند، می توانند از مزیت فروش مواد سوختی به ازای هر نفر 1500 لیتر در بازارچه های مرزی توسط خودشان بهره مند شوند.

نارویی ادامه داد: مجوز طرح تجارت قانونمند سوخت توسط خود مردم، از طرف دولت صادر شده و در آستانه عملیاتی شدن است، امید است با عملیاتی شدن این طرح شهروندان مرزنشین ما از آن بهره برده و تحولی در معیشت مردم ایجاد کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا