British Nuclear Expert Avlider Inom 40 Meter Doppa

Polisen utreder efter en brittisk kärnkraft expert deltar i förhandlingarna med Iran över sitt kärnvapenprogram föll 40 meter till sin död från en FN-huset i Wien

Tjänstemän tillkännagav idag (Weds), att mannen – som heter Timothy Hampton – dog på platsen i går efter ett fall från den 17: e våningen på Vienna International Centre (VIC), en av Förenta nationernas (FN) Huvudkontor tillsammans med New York , Nairobi och Genève.

Myndigheterna sade 47-årige mannen – en medlem av kärnsprängningar-Ban Treaty Organization (CTBTO) – hade anslutit sig till FN: s pågående samtalen med Iran över landets kärnenergiprogram.

Utredare vägrade att avslöja ytterligare information om fallet, men sa att de beställde en obduktion.

Talar till de österrikiska Times, Anne Thomas – en presstalesman vid FN i Wien – sade: “Allt jag kan bekräfta är att en manlig anställd vid CTBTO hittades död på botten av ett trapphus i E-huset i Wien International Centre kl 8.30 på tisdag morgon.

“Wien polisen undersöker fallet och det finns inget annat vi kan säga, tillade hon.

FN-personal berättade den österrikiska Times att det hade varit ett liknande fall nyligen där en anställd dog när han föll från en jämförbar höjd.

Source: http://austriantimes.at/news/General_News/2009-10-21/17423/British_nuclear_expert_dies_in_40-metre_plunge#%20

Show More

Related Articles

Back to top button