مولوی عبدالحمید درباره غیبت حجاج ایرانی در حج به پادشاه عربستان نامه نوشت

در این نامه تاکید شده است که «با دوراندیشی و سعۀ صدر رهبران جهان اسلام، به توفیق و فضل الهی آتش تفرقه و چنددستگی خاموش خواهد شد و دوستی جایگزین خصومت و دشمنی می‌شود».
همزمان با اظهارات روز دوشنبه سوم خرداد سخنگوی وزارت خارجه و رییس قوه قضائیه ایران که عربستان را به «کارشکنی» در مقابل اعزام زائران ایرانی به حج متهم کردند، امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامه‌ای از پادشاه عربستان خواسته که زمینه حضور زائران ایرانی در مراسم حج را فراهم کند.

بر اساس گزارش سایت دفتر امام جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید روحانی سرشناس اهل سنت ایران در نامه خود به ملک سلمان اعلام کرده که «در شرایط فعلی که تفرقه، چنددستگی و بدبینی در جهان اسلام موج می‌زند» شرکت نکردن حجاج ایرانی در مراسم حج «هرگز به صلاح امت اسلامی نیست».

در این نامه تاکید شده است که «با دوراندیشی و سعۀ صدر رهبران جهان اسلام، به توفیق و فضل الهی آتش تفرقه و چنددستگی خاموش خواهد شد و دوستی جایگزین خصومت و دشمنی می‌شود».

مولانا عبدالحمید در نامه خود همچنین نوشته است که مردم ایران‌ «دارای تمدن دیرینه هستند و هرگز در تردد حجاج بیت‌الله الحرام مزاحمت ایجاد نخواهند کرد».

این روحانی سرشناس اهل سنت از پادشاه عربستان درخواست کرده است که «در راستای اتحاد امت اسلامی، کم کردن اختلافات، عادی‌سازی روابط دوجانبه و بازگشایی سفارتخانه‌ها» زمینه حضور زائران ایرانی در مراسم حج تمتع ۹۵ را فراهم کند.

سعید اوحدی رییس سازمان حج و زیارت ایران پیش از این گفته بود که جمهوری اسلامی چهار شرط «تامین امنیت زائران ایرانی»، «استفاده از ناوگان هوایی ایران برای انتقال زائران»، «صدور روادید در داخل ایران» و «استفاده از خدمات کنسولی در عربستان» را برای اعزام زائران ایرانی به حج تمتع ۹۵ مطرح کرده است.

از سوی دیگر به گفته مقامات جمهوری اسلامی، عربستان سعودی نیز «شروطی» را برای پذیرش زائران ایرانی مطرح کرده و درباره برنامه‌های فرهنگی ایران در مراسم حج از جمله «شعار‌ها» شرط گذاشته است.

عربستان سعودی روز ۲۳ اردیبهشت اظهارات مقام‌های ایران مبنی بر ممانعت ریاض از حضور ایرانی‌ها در مراسم حج تمتع امسال را تکذیب کرده بود.

وزارت حج عربستان در بیانیه خود تصریح کرده است که ریاض «همه حجاج ایرانی را از ورود به این کشور منع نکرده است. این ممنوعیت از حکومت ایران ناشی می‌شود که از این حربه به عنوان یکی از ابزارهای متعدد خود برای اعمال فشار به حکومت سعودی استفاده می‌کند».

با این حال به گزارش خبرگزاری ایرنا، صادق لاریجانی رییس قوه قضائیه ایران روز دوشنبه مقامات عربستان را به «کارشکنی» و «مانع تراشی در برابر» اعزام زائران ایرانی به مراسم حج متهم کرد.

حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز گفت که با «ادامه کارشکنی دولت عربستان سعودی، در زمینه مسائل اساسی مرتبط با امنیت حجاج ایران و نقل و انتقال حجاج ایران و صدور روادید برای آنها عملا دچار مشکل شده است».

به دنبال اعدام شیخ نمر، روحانی سر‌شناس شیعه در عربستان، دی ماه پارسال سفارت این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد از سوی تعدادی از معترضان به اعدام وی به آتش کشیده شد و پس از آن عربستان روابطش را با ایران قطع کرد.

پیش از آن در جریان حادثه منا که مهرماه پارسال در عربستان رخ داد، بیش از ۴۶۰ زائر ایرانی کشته شدند.

سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه از جمله در سوریه و یمن در سال‌های گذشته در تضاد با سیاست‌های برخی از کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عربستان سعودی بوده است.

در حالی که تهران از بشار اسد حمایت می‌کند، عربستان نیز از گروه‌های مخالف حکومت سوریه حمایت می‌کند.

در جریان جنگ در یمن نیز ایران از شبه نظامیان شیعه حوثی و طرفداران علی عبدالله صالح، رییس جمهوری سابق یمن حمایت می‌کند. اما در مقابل عربستان هم اکنون برای حمایت از دولت عبدربه منصورهادی در یمن مواضع شبه نظامیان شیعه حوثی را بمباران می‌کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا