اعدام ۴ نفر به اتهام محاربه در زاهدان
۱۳۸۷/۱۲/۲۰
دادگستری سيستان و بلوچستان خبر داد که سحرگاه دوشنبه ۴ نفر را به اتهام «محاربه و افساد فی الارض» در زندان مرکزی زاهدان اعدام کرده است.
سه شنبه هفته گذشته نيز ۲ نفر به همين اتهام در زندان مرکزی زاهدان اعدام شده بودند.
در اطلاعيه دادگستری اسم کامل اعدام شدگان درج نشده و تنها ۴ اعدامی بامداد دوشنبه ۱۹ اسفند به اختصار معرفی شدند.
بنابراين اطلاعيه «ن-الف فرزند سهراب» به اتهام «مشارکت در مخفی نمودن و نگهداری مسلحانهی دو تبعه بلژيکی،مشارکت در ربايش امام جمعه فهرج، شرکت در شهادت هشت نفر از پرسنل نيروی انتظامی در منطقه کورين»، «م- ک فرزند ابراهيم و ب-ک فرزند علی» نيز به اتهام « آدم ربايی مسلحانه و نگهداری مسلحانه» و «م-ج فرزند سلطان» به اتهام «محاربه و فساد فی الارض، دو فقر قتل عمد مسلحانه، و ايراد جرح، وسرقت مسلحانه خودرو و نگهداری سلاح و مهمات غيرمجاز» به مجازات اعدام محکوم شده و احکام صادره در مورد آنها به مورد اجراء گذاشته شد.
حکم اين افراد از طرف دادگاه انقلاب سيستان و بلوچستان صادر و در زندان مرکزی زاهدان اجرا شد.
هفته گذشته و در روز ۱۳ اسفند نيز دادگستری استان سيستان و بلوچستان از اعدام ۲ نفر در زاهدان خبر داد ، و مدير روابط عمومی دادگستری سيستان و بلوچستان اسامی آنها را «صلاحالدين سيدی فرزند کريم، و خليلالله زارعی فرزند نورمحمد» اعلام کرد.
اتهام ۲ اعدامی هفته گذشته در زاهدان نيز از سوی مقامهای قضايی «محاربه و افساد فیالارض از طريق هواداری ، عضويت و تلاش موثر مالی و نظامی بهمنظور پيشبرد اهداف گروه تروريستی عبدالمالک ريگی به قصد مقابله با جمهوری اسلامی» عنوان شد.
خبرگزاری فارس نيز همان روز به نقل از مقام های قضايی در زاهدان گزارش داد که اين ۲۸ نفر وابسته به گروه عبدالمالک ريگی بوده و « قصد بر هم زدن امنيت جامعه را داشتند که با ايجاد درگيری مسلحانه، انفجار و خرابکاری در نقاط مختلف استان با حکم قضايی در شهرستان ايرانشهر دستگير شده اند. »
زاهد شيخی مدير روابط عمومی دادگستری سيستان و بلوچستان نيز به خبرگزاری ايلنا گفته است که همه ۲۸ نفر مورد اشاره در بيانيه دادگستری به اتهام همکاری و عضويت در گروه جندالله به اعدام محکوم شده اند.
درگيری مسلحانه در استان سيستان و بلوچستان از ۳ سال پيش ميان يک گروه مسلح به نام جندالله که خود را «جنبش مقاومت مردمی» می نامد به رهبری عبدالمالک ريگی با نهادهای نظامی و امنيتی جمهوری اسلامی شدت گرفته است.
گروه جندالله ادعا می کند که برای رفع تبعيض از اقليت سنی و بلوچ ، و کاستن از شدت سرکوبها در اين استان به عمليات نظامی روی آورده است. مقامات جمهوری اسلامی اما از اين گروه به «يک گروه تروريستی» و «شرور» نام می برند