طرح گسیل جمعیت به بلوچستان از سال ۸۰ آغاز شده است

مجری طرح آمایش سرزمین گفت: طرح آمایش جمعیت “گسیل جمعیت ” باراول سال ۸۰ کیلید خورد اما متوقف شد ولی دردولت روحانی مجددا احیا گردید.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، خبرگزاری ایلنا نوشت؛ نشست بررسی طرح آمایش سرزمین سیستان و بلوچستان پنجشنبه شب با حضور معاون بودجه و نماینده سازمان برنامه استان، مجری و ناظر این طرح در زاهدان برگزار شد. مجری طرح آمایش سرزمین در این نشست گفت: منطقه مکران می‌تواند به عنوان پیشانی توسعه‌محور شرق ایفای نقش کند.

امیرحمزه شهبازی افزود: مطالعات فاز اولیه طرح آمایش سرزمین از سال ۸۰ در سیستان و بلوچستان آغاز شده که پس از مدتی سال۸۴ متوقف شد. این طرح از سال ۹۴ به صورت جدی‌تری دنبال شده که به‌دلیل تغییر برخی اطلاعات مجبور به بازبینی و بازنویسی بسیاری از اسناد توسط کارشناسان شدیم.

وی با اشاره به اینکه ۴ استان هرمزگان، کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان در منطقه ۸ آمایش سرزمین قرار می‌گیرند، اذعان داشت: طرح آمایش به رضایت‌مندی شهروندان، نوع زیست و نوع تعامل با حاکمیت بستگی دارد.

شهبازی عنوان کرد: ما به‌اندازه کافی از ظرفیت‌های سواحل مکران بهره‌مند نشده‌ایم و همچنان درگیر افزایش ظرفیت سالانه بندر از ۲٫۵ میلیون تن به ۸٫۵ میلیون تن در فاز اول آن هستیم. کامبیز مشتاق گوهری رئیس باشگاه کارگزاران درباره دستور جلسه ضمن ارائه پیشینه طرح‌‌های آمایش از گذشته تاکنون با ارائه چند تعریف‌ آکادمیک از آمایش سرزمینی، ضمن تشبیه ساختار قدرت ایران و فرانسه گفت: طرح‌های آمایشی فرانسه بعد از جنگ جهانی آغاز و به‌دنبال آن تمرکززدایی در دستور کار این کشور قرار گرفت.

از این رو سازوکاری به‌نام داتار متشکل از چند وزارت‌خانه زیربنایی شکل گرفت.

ناظر طرح گسیل جمعیت به سواحل بلوچستان در ادامه به مرور طرح‌های مهم آمایشی کشور پرداخته و گفت: نگاه توسعه‌ای به استان سیستان و بلوچستان در دهه ۵۰ با تصویب اولین طرح آمایش سرزمین منطقه به نام “ستیران” ایجاد شد.

اما بعدها متاسفانه به‌دلیل وقوع جنگ تحمیلی امکان ادامه آن میسر نشد. دولت هفتم با در دستور کار قرار دادن توازن منطقه‌ای و توسعه تحت عنوان طرح‌ آمایش سرزمین، نقش مناطق را پررنگ ساخت.

وی با تبیین ۲ فاز شناخت وضع موجود و تحلیل و بررسی شرایط گفت: فاز یک این طرح در دهه ۸۰ انجام شد که با تغییر نگاه دولت در سال ۸۴ فاز دوم آن به کل متوقف شد.

با این حال سال ۹۴ و به همت دولت روحانی مجدد این طرح در دستور کار قرار گرفت که هم‌اکنون فاز دوم آن توسط دانشگاه سیستان و بلوچستان در حال انجام است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا